ANP
Volledig scherm
© ANP

‘Elektrische auto pas na 700.000 kilometer groener dan auto op benzine’

Elektrische auto’s zijn beter voor het milieu dan auto’s op benzine, maar ze moeten wel heel veel kilometers rijden voordat het zover is. Het zogeheten omslagpunt ligt veel hoger dan gedacht. Dat blijkt uit berekeningen van hoogleraar Damien Ernst van de universiteit van Luik.

68 reacties

  • erik vercammen

    1 week geleden
    Stop met die electriciteits onzin en stap nu eindelijk eens over op Waterstof auto’s. Dat is pas de toekomst. Hydrogen cars zullen pas groen zijn. Het vergt momenteel nog veel energie om waterstof te maken maar met kernfusie in de toekomst gaat dit wel lukken. Investeer in de toekomst voor het te laat is. Met d e komst van Power to Hydrogen op oude Opel site in Natwerpen beginnen we aan de toekomst!
  • Rik Tytgat

    2 maanden geleden
    Vrijwel niemand rijdt dergelijke afstanden met zijn wagen, bovendien is het nog maar de vraag hoeveel elektrische motoren en batterijpakketten tijdens die 700.000 km moeten vervangen worden. Eens te meer willen Europese politici pluimen op hun hoed steken.
  • Jens Mariën

    2 maanden geleden
    Als 700k km de mediaan is voor ev dan hebben ze het voordeel verloren. Bedrijven rijden max 4 of 5 jaar per wagen. Minder dan 200k km. Concreet het 'moeten' EV rijden moet er af. Dat de mensen kiezen voor hun mogelijkheden.
  • Edmond Dillien

    2 jaar geleden
    Dat elektrische auto's gedoe is er enkel en alleen gekomen omdat onze "het voortouw nemende" politici weer een hoop beloftes aan Europa hebben gedaan waar ze nu van inzien, zeker nadat Tommelein zijn beloftes en leugens zijn verbrand, dat ze ze nooit gaan kunnen waarmaken en dus weer maar eens kort door de bocht op kosten van de bevolking proberen om hun vel te redden.
  • Kelly Verlinden

    2 jaar geleden
    Tot zover het dogma van Groen en de politiek. De meeste mensen doen er twintig jaar of langer over om zelfs 500.000 te halen. Niets dan fantasie die elektrische wagens, als je dan ook nog eens de meerkost in berekening neemt dan loont het al helemaal niet meer. 100% groene energie is een utopie tenzij je volgens groen vervuilende gascentrales plaatst.