Griet Smaers (CD&V) goot het wetsontwerp van justitieminister Geens in een wetsvoorstel.
Volledig scherm
Griet Smaers (CD&V) goot het wetsontwerp van justitieminister Geens in een wetsvoorstel. © Maria De La Cruz

Rechtsbijstand wordt fiscaal aftrekbaar

Wie een verzekering voor rechtsbijstand afsluit, kan binnenkort rekenen op een fiscaal voordeel tot 124 euro. Het parlement neemt daartoe de komende weken een wetsontwerp van minister Geens over.

10 reacties

  • André Gijbels

    5 jaar geleden
    Iedereen betaald belastingen op zijn pensioen laag of hoog maakt niks uit, ook U Mr Geens betaald ook belasting, niemand is belasting vrij, tenzij u 10 personen ten lasten hebt.
  • Otto-Jan Rongewaard

    5 jaar geleden
    Als de consument € 124 fiscaal voordeel krijgt, zal de premie met € 124 stijgen.
  • Karin Verhelst

    5 jaar geleden
    Mr Geens, hoe doet u dat een hoog pensioen en geen belastingen betalen? Ik heb geen hoog pensioen en toch moet ik er nog belastingen (zoals iedereen) op betalen in dit land gebeuren ervtoch wel rare dingen.
  • Roger Geens

    5 jaar geleden
    Ik heb een hoog pensioen waarop ik geen belasting hoef te betalen ,dus als ik zulke verzekering afsluit kan ik geen belastingverlaging krijgen ,je moet nog een hoger pensioen krijgen om van die verlaging te genieten .Dank u .
  • Dan Midden

    5 jaar geleden
    Zou men niet beter justitie efficiënter laten werken zodat dat een pak minder kost? Zowel aan werkingskosten dus minder belastinggeld als minder tijdrovend voor de burger die er beroep op doen en daardoor zware kosten hebben aan advocaten