EPA
Volledig scherm
© EPA

Sir Cliff Richard: “Onterecht beschuldigd worden van misbruik is het ergste wat mij ooit is overkomen”

CelebritiesAls het aan Cliff Richard ligt, wordt de naam van publieke figuren die worden verdacht van seksueel misbruik voortaan pas openbaar als ze daadwerkelijk ergens voor worden aangeklaagd. De 78-jarige Britse ‘Sir’ werd in 2014 zelf valselijk beschuldigd van misbruik.

3 reacties

  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Er is inderdaad niets ergers dan vals beschuldigd te worden. Vooral als het om zogezegde sexuele delicten gaat. En het ergste van de zaak is dat zelfs als de onschuld bewezen is er altijd 'iets blijft hangen' en dat diegene die vals beschuldigt er bijna altijd vanaf komt zonder straf en met volledige anonimiteit. In de UK heeft men ondertussen meer dan 1400 zaken van verkrachting opnieuw geopend omdat er vermoeden is van valse beschuldiging.
  • Eddy DESMET

    5 jaar geleden
    De media richten soms onnoemelijk veel leed aan door overhaast (en puur omwille van sensatiezucht) mensen vals te beschuldigen en lasterlijke prietpraat te verspreiden. Journalisten zouden best eerst even goed (en in eer en geweten) nadenken vooraleer ze leugens wereldkundig maken. Er wordt tegenwoordig nogal lichtzinnig omgesprongen met informatie, die soms "deformatie" is ... maar het kwaad is geschied !
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Inderdaad, de media moet zwijgen tot na een veroordeling anders zijn zij schuldig aan het schaden van de reputatie van een onschuldige.