De Nautic Club in Kinshasa.
Volledig scherm
De Nautic Club in Kinshasa. © rv

Belg komt in Kinshasa om door verdrinking

Een Belg die met zijn vrouw en kinderen in Congo woont, is in Kinshasa omgekomen door verdrinking. Zijn vrouw meldt het nieuws via de sociale media: het gezin was aan het varen in de Nautic Club in de Congolese hoofdstad. De man zou daarbij hun dochter hulp hebben willen verlenen, maar werd meegesleurd door het water en verdronk.

0 reacties

  1. “Oekraïense oorlog had allang gedaan kunnen zijn”: geheimen van de vredesgesprekken met Rusland onthuld
    PREMIUM
    55

    “Oekraïense oorlog had allang gedaan kunnen zijn”: geheimen van de vredesge­sprek­ken met Rusland onthuld

    Oekraïne moest z’n leger reduceren tot hooguit 85.000 soldaten en 342 tanks. Dat was één van de Russische eisen tijdens de vredesgesprekken die er in de eerste weken van de oorlog zijn geweest. Moskou overwoog in ruil zelfs om de Krim terug te geven, schrijft het maandblad ‘Foreign Affairs’. Dat bemachtigde een schat aan nooit naar buiten gebrachte details. “De oorlog had toen al gedaan kunnen zijn”, zo klinkt het. Maar wie heeft dat dan verhinderd? En zijn andere experts het met die inschatting eens?
  2. LIVE OEKRAÏNE. Brede steun onder EU-leiders voor extra luchtafweer voor Oekraïne, Zelensky bedankt Scholz alvast voor sturen Patriot-systeem

    LIVE OEKRAÏNE. Brede steun onder EU-lei­ders voor extra luchtaf­weer voor Oekraïne, Zelensky bedankt Scholz alvast voor sturen Patriot-sys­teem

    De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft via een videoboodschap op de EU-top in Brussel de Duitse bondskanselier Olaf Scholz bedankt voor het sturen van een Patriot-luchtafweersysteem naar Oekraïne. De EU-leiders zijn het grotendeels met elkaar eens dat ze Oekraïne extra moeten steunen met zijn luchtafweer, maar hebben daar volgens de Nederlandse premier Rutten tijdens de EU-top in Brussel nog geen concrete afspraken over gemaakt. Eerder op de dag riep NAVO-chef Stoltenberg lidstaten nog op om wapens uit eigen voorraad aan Oekraïne te leveren, zelfs als hiermee de eigen voorraad niet meer voldoet aan de NAVO-afspraken. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.