Wrakstukken van de verongelukte Boeing 737-MAX van Ethiopian Airlines.
Volledig scherm
Wrakstukken van de verongelukte Boeing 737-MAX van Ethiopian Airlines. © EPA

Boeing krijgt klappen op Wall Street, lancering nieuwe B777 wordt uitgesteld

Het aandeel van vliegtuigbouwer Boeing stond vandaag na het begin van de handelssessie op Wall Street diep in het rood. De tweede crash van een Boeing 737-MAX-toestel in zes maanden tijd zette ook de aandelen van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen in New York onder druk.

0 reacties

  1. Oorlogsexpert Roger Housen: “Als Rusland deze steden verovert, zou het me niet verbazen dat Poetin aan de onderhandelingstafel wil gaan”
    PREMIUM
    ANALYSE
    32

    Oorlogsex­pert Roger Housen: “Als Rusland deze steden verovert, zou het me niet verbazen dat Poetin aan de onderhande­lings­ta­fel wil gaan”

    Precies twee jaar en twee maanden na de Russische inval in Oekraïne is het einde van de oorlog nog niet in zicht. Hoe liggen de kaarten op het terrein? Waar boeken de Russen vooruitgang? En kan Oekraïne zich blijven verdedigen? Kolonel en expert oorlogstactiek Roger Housen analyseert. “Dit snoer van vijf steden, de parels van de Donbas, daar is het Poetin dit jaar om te doen.”
  2. China, Indonesië en Ethiopië houden Boeing 737 Max voorlopig aan de grond: is het toestel nog veilig?

    China, Indonesië en Ethiopië houden Boeing 737 Max voorlopig aan de grond: is het toestel nog veilig?

    De Chinese overheid heeft binnenlandse luchtvaartmaatschappijen gevraagd om alle Boeing 737 Max 8-vliegtuigen voorlopig aan de grond te houden na de crash in Ethiopië gisteren. Later liet ook Ethiopian Airlines weten de toestellen voorlopig aan de grond te laten, net als de Indonesische overheid, tot de oorzaak van de crash bekend is. De Boeing 737 Max is een gloednieuw type toestel dat slechts enkele jaren oud is. Er vliegen er 350 van rond, maar bij Boeing liggen nog eens 4.661 bestellingen op de plank. De Amerikaanse vliegtuigbouwer stuurt een technisch team naar de plaats van de crash, maar zegt dat het voorlopig niet nodig is om nieuwe richtlijnen te geven aan piloten.