Opnieuw code geel: KMI waarschuwt voor rukwinden dinsdagavond

© if

Er trekt dinsdagavond en -nacht een koufront over België van west naar oost. Rond deze storing neemt de wind fors toe, met kans op rukwinden tussen 80 en 90 km per uur. Het KMI kondigt daarom opnieuw voor heel het land code geel af.

jvh

LEES OOK. Nog stormweer op komst: wat moet je wel en zeker níet doen? “Kruip vooral niet zelf op uw dak. Dat is levensgevaarlijk”

Vanaf dinsdagochtend zal het Antwerpse tramverkeer weer normaal verlopen. Daarmee is alle hinder voor het bus- en tramverkeer in Vlaanderen na het stormweer van zondag van de baan. “Maandagavond werden twee nieuwe masten geplaatst. Dat ging veel vlotter dan verwacht. Ondertussen zijn ook de testritten op de tramlijnen positief verlopen. Dinsdagochtend zullen de tramlijnen 7 en 15 dan ook weer hun volledige traject kunnen rijden”, meldt De Lijn in een persmededeling.

De Vlaamse regering laat intussen onderzoeken of de storm van het voorbije weekend erkend kan worden als algemene ramp. Vlaamse gemeenten die het voorbije weekend zware schade ondervonden als gevolg van de rukwinden hebben 30 dagen de tijd om een aanvraag in te dienen bij het Rampenfonds om dit stormweer te erkennen als ramp, waarna het KMI een onderzoek kan opstarten. Stormwinden met minstens een windsnelheid van 120 kilometer per uur worden als algemene ramp erkend.

© KMI

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen