De executiekamer in de gevangenis van San Quentin nabij San Francisco.
Volledig scherm
De executiekamer in de gevangenis van San Quentin nabij San Francisco. © AP

Goed nieuws voor 737 gevangenen in de ‘death row’: Californië schort doodstraf op

De Amerikaanse staat Californië gaat vandaag een moratorium op executies invoeren. Gouverneur Gavin Newsom zal de maatregel aankondigen in een toespraak waarvan enkele uitreksels al aan de pers werden bezorgd. Het moratorium van onbepaalde duur is goed nieuws voor de 737 gedetineerden die momenteel in de "dodengang" van de staat op de uitvoering van hun doodstraf wachten.

11 reacties

  • Thomas Vandevelde

    5 jaar geleden
    Of slecht nieuws voor de miljoenen die hiervoor belastingen betalen. Het is maar hoe je het bekijk
  • Grymonprez Maureen

    5 jaar geleden
    Goed nieuws? Niet menselijk volgens bepaalde personen hier, is het het dan zo menselijk om iemand te vermoorden? Al jaren vind ik dat moord moet bestraft worden met de dood ....na een paar jaar nadenken , en je dat meen ik echt België zou er beter van worden nu worden misdadigers bijna beloond voor hun misdaden
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    @Friedel Pas, ik heb tot hiertoe zo'n 150 afleveringen gezien van waargebeurde misdaadverhalen, meer bepaald de reeks ID. Zoek op: Misdaadzender ID: ‘Hoogste kijktijd van alle zenders’ En wat leert me dat: het gebeurt uiterst zelden dat iemand onschuldig ter dood veroordeeld wordt, maar het gebeurt al te vaak dat moordenaars die een tweede kans krijgen na 20 of 30 jaar cel opnieuw een moord(en) plegen.
  • Charlotte De greef

    5 jaar geleden
    Goed nieuws?! Een heel spijtige zaak is dat. Moordenaars die nu misschien ooit vrijkomen en opnieuw onschuldige mensen kunnen vermoorden. Dit is kiezen voor criminelen en daarvoor onschuldigen opofferen.
  • Stefan Klemic

    5 jaar geleden
    De doodstraf blijft moreel verkeerd. Je kan als maatschappij niet zeggen dat doden verkeerd is, maar dan zelf wel doden. Jij mag het niet maar ik wel!! Klopt niet he...