De Amerikaanse president Donald Trump.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump. © AP

Trump citeert ex-lid Greenpeace: “Klimaatcrisis is naast fake news ook fake science”

buitenland“De hele klimaatcrisis is niet alleen fake news. Het is ook fake science”, schreef de Amerikaanse president Donald Trump gisteren op Twitter. De president citeerde daarmee naar eigen zeggen Patrick Moore, een voormalig milieuactivist bij Greenpeace. De milieuorganisatie distantieert zich van de uitspraak van het ex-lid, dat nu voorstander is van kernenergie. Zo bericht BBC. 

9 reacties

  • Hilde Herman

    5 jaar geleden
    Ik ben al maanden op zoek naar iemand die mij een link kan bezorgen naar de paper waarin op grond van empirische feiten (dus niet enkel aanwijzingen) wetenschappelijk wordt aangetoond dat door de mens uitgestoten CO2 de aarde opwarmt. Je zou toch mogen verwachten dat meerdere wetenschappers dat ondertussen hebben aangetoond? (Spoiler: die paper met dat bewijs bestaat niet.)
  • Dirk Degrave

    5 jaar geleden
    Hoe meer CO2 de mens uitstoot van vroeger opgeslagen aardolie en gassen, hoe sneller de aarde nieuwe brandstof aanmaakt door nieuwe CO2 op te vangen. Zodoende blijft de cyclus in evenwicht. Net zoals wij water niet kunnen vernietigen. Dat vlees veel water kost is nog zo een onwaarheid. Het water verdwijnt niet, het komt terug in de keten. Deze elementaire wetenschap zou toch algemene kennis moeten zijn.
  • Axel Roosen

    5 jaar geleden
    Ik schaam mij voor alle reacties hier die beweren dat de klimaatverandering en de impact van de mens daarin een hoax is. Maar laten we eens een gedachtenspel spelen: stel dat we eens alles doen wat wordt aangeraden door die 'leugenachtige wetenschappers' en inzetten op groene technologie, en minder fossiele brandstoffen verbruiken en alzo luchtkwaliteit verbeteren, nieuwe economische impulsen aanzwengelen, ... Is een betere wereld voor onze kinderen niet een goed doel op zich?
  • Christiaan Goethals

    5 jaar geleden
    ate klimaatverandering kan je niet in twijfel trekken, wel de oorzaak er van en dat is niet door de CO2 uitstoot. Laat de eens over aan de "echte" wetenschappers, zo eentje zoals Bas Van Geel er een is.
  • Friedel Pas

    5 jaar geleden
    klimaat en milieu zijn twee verschillende aspecten. Correct dat CO2 niet schadelijk is voor milieu en mens, maar het is het wel voor het klimaat! Die twee dingen dus niet gaan mixen mijnheer Moore.