Vlaams minister-president Geert Bourgeois.
Volledig scherm
Vlaams minister-president Geert Bourgeois. © BELGA

Geert Bourgeois roept Britten op brexit te herroepen of uit te stellen

Nu het Britse parlement zich duidelijk tegen een 'no deal'-brexit uitgesproken heeft, moeten de Britten de brexit herroepen of anders de termijn van de artikel 50-procedure verlengen. Dat zegt Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA).

35 reacties

  • Marc Van Opstal

    5 jaar geleden
    Waar moeit die zich nu weer mee... Al die paniekzaaierij rond Brexit. We hebben eeuwen bestaan zonder de EU. Groenland heeft de EU verlaten in 1985, Frans Algerije bij zijn onafhankelijkheid in 1962, Saint Barthélémy in 2012... Bij mijn weten zijn die landen niet door de Zeven Plagen van Egypte van de kaart geveegd. Het wordt tijd dat we terug eens een beetje NORMAAL gaan doen...
  • gina duribreux

    5 jaar geleden
    stop met bleten britten zijn gewoon van pokeren en ze bluffen met niets in hun handen zijn hebben ons meer nodig dan wij je zou beter leren zwijgen en praten als je dat moet bij voorbeeld voor meer vlaanderen nu is al voor antwerpen en west vlaanderen zerozerozero bleter
  • Dirk Van Den Bossche

    5 jaar geleden
    De meeste Britten willen reeds geen brexit meer. Het zal zowel hun als ons meer kosten voor de producten die we aan elkaar leveren.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Bourgeois heeft blijkbaar niet door dat in deze kwestie logische argumenten geen enkele betekenis hebben en dat het gaat om perceptie en symboliek. Ja, bij een harde brexit zullen Vlaanderen en andere EU regio's (landen) economische klappen krijgen maar de klap die de Britten krijgen zal daar een veelvoud van zijn.
  • Karel Van Beeck

    5 jaar geleden
    Geert, wie zijn wij tegenover Groot Brittannië en hun Commenwealth! Niet veel mijn gedacht !