Google
Volledig scherm
© Google

Man, vrouw, persoon: Google komt met geslachtsloze emoji

Google komt in de loop van het jaar met nieuwe emoji's. Naast de afbeeldingen van mannen en vrouwen komen er ook varianten voor 'personen'. Daaraan is niet duidelijk te zien of het een man of een vrouw is.

8 reacties

  • Nathan Haaren

    5 jaar geleden
    ze hadden gewoon van begin af aan alle emojis neutraal moeten houden, wat voor nut heeft het te kunnen/moeten kiezen tussen een mannelijke of vrouwelijke agent, als je die agent emoji al nodig hebt in ieder geval, ik heb deze nog nooit gebruikt
  • Josse Vos

    5 jaar geleden
    KUL ! Fysisch bestaat er enkel man en vrouw. Dag volstaat (punt).
  • Maria Arens

    5 jaar geleden
    Is geen goed idee, het type man en vrouw moet eruit, en uni moet enkel overblijven, enkel ZO benadrukt men dat er geen enkel onderscheid mag bestaan in gender.
  • Kris Vansevenant

    5 jaar geleden
    Een geslachtloze emoji is nog onschuldig. Maar als ik hoor dat er een Duitse stad is die de woordenschat wil veranderen om geen mannelijke noch vrouwelijke woorden over te houden... wie zit hier op te wachten? Dat allemaal voor enkelingen die niet goed in hun vel zitten.
  • Jan De Korte

    5 jaar geleden
    Gewoonweg om zot te worden. Het is heel simpel: heb je 2 X chromosonen dan ben je een vrouw, 1 X chromosoon ben je een man. Ook voel je niet man of vrouw, dit kan je NOOIT veranderen. Voor mijn part mocht ge u laten ombouwen maar stop eens met te zeggen dat mannen en vrouwen gelijk zijn. Ze zijn gelijkwaardig, zelfde rechten enz... maar niet hetzelfde. Als ge het nog niet begrepen hebt kijk dan eens naar de lichaamsbouw.