thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Officieel groen licht: leerplicht voor kinderen naar vijf jaar

Vanaf het schooljaar 2020-2021 verlaagt de leeftijd voor de leerplicht van zes naar vijf jaar. De Kamer heeft daarvoor vandaag unaniem een wetsvoorstel goedgekeurd.

7 reacties

  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Dus, thuisonderwijs van 'godsdienst' is genoeg om aan de leerplicht te voldoen? Weer een nutteloze verplichting waarbij het doel, onze taal leren, volledig voorbij geschoten wordt. Betalen we daar die politiekers zo vet voor? Voor népwetten? Het kindergeld inhouden van ouders die weigeren hun kleuters naar school te sturen zou effectiever werken!
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    1000nieuwe leerkrachten??of is trek jullie plan scholen Politiek zorgt niet voor ---Enkel regel niks voorzien voor 5 jarigen
  • Gilbert Dejonghe

    5 jaar geleden
    Al goed en wel , maar dat ze maar eerst zorgen voor leerkrachten . Die zijn er nu al tekort .
  • Sven Kerstens

    5 jaar geleden
    Verplicht vroeger naar school maar wekelijks een dag spijbelen is zeker toegestaan. Zo zien we alweer hoe slim onze overheid is. Ze gaan beter zelf een paar kaar terug naar school.
  • Georget PAPPENS GEORGET

    5 jaar geleden
    De term leerplicht moet vervangen worden door schoolplicht. Thuisonderwijs is nefast en bestaat niet... Kinderen moeten klaar zijn om naar het lager onderwijs te gaan, zeker op taalgebied....