Twee kindjes van Belgische vader dood teruggevonden nabij Valencia, lugubere boodschap op muur van hun huis

De twee jonge kinderen van een Belgisch-Spaans gezin, zijn door de Spaanse politie in het dorpje Godella nabij Valencia dood teruggevonden. Het gaat om een jongen van 3 jaar, en zijn zusje van amper vijf maanden. Hun ouders, de Belg Gabriël S. (30) en zijn Spaanse echtgenote Maria G. (28) zijn opgepakt. Ze zouden met psychische problemen kampen.

Cedric Lagast

Buren zagen woensdagavond hoe het koppel voor hun huis aan het vechten was. Daarna vertrok de vrouw, halfnaakt, en bebloed. Toen de Spaanse Guardia Civil ter plaatse kwam, reageerde de Belgische echtgenoot erg verward. “Ze zijn allemaal dood”, stamelde hij.

De twee kinderen van het koppel waren nergens te bespeuren. De vader kon niet uitleggen waar zijn twee jonge kinderen waren.

De vrouw werd pas ’s anderendaags opgespoord. Na lang aandringen kon ze de politiemensen naar de kinderen brengen. Meer dan 100 agenten waren al die tijd al op zoek geweest naar de twee kinderen, maar ze hadden ze niet kunnen vinden.

Beide kinderen bleken apart begraven te zijn, op enkele honderden meters van het huis van de familie. Hoe de kindjes zijn gedood, wordt nog onderzocht. De lichamen vertonen fysieke verwondingen.

Psychische problemen

De moeder Maria G., van Colombiaanse afkomst maar met de Spaanse nationaliteit, wordt ervan verdacht dat ze haar kinderen zelf om het leven zou hebben gebracht. Ook haar Belgische man, die als buitenwipper werkt, wordt als een verdachte aanzien. Waarom de kinderen moesten sterven, is nog niet uitgeklaard.

Op de gevel van het huis was met rode letters “Jullie gaan allemaal dood” geschreven.

Zowel de vader als de moeder zouden volgens de Spaanse pers met psychische problemen kampen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER