AFP
Volledig scherm
© AFP

En plots blijft alles bij hetzelfde: Mercedes palmt eerste startrij in voor GP Australië, Hamilton pakt pole

Formule 1Lewis Hamilton (Mercedes) heeft tijdens de kwalificatieritten voor de Grote Prijs van Australië in Melbourne de eerste pole van het seizoen op zijn naam geschreven. De regerend wereldkampioen was de snelste in 1:20.486, een nieuw circuitrecord op Albert Park.

11 reacties

  • Bill De Fox

    5 jaar geleden
    Startgrid F1 Australie 2018. 9de Plaats Sainz,10de plaats Alonso,11de plaats Vandoorne. Uitslag 5de plaats Alonso,9de plaats Vandoorne en 10de plaats Sainz. Eens kijken of Norris beter doet.
  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    Vorig seizoen starte McLaren ook degelijk, met de 10de en 11de tijd. Het is een atipisch circuit, dus het zegt nog niet veel. Kans is groot dat ze op snelle circuits weer te kort komen. RB haalt dan meer uit de Honda dan de rest uit Renault motoren.
  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    Voila , Mercedes en Lewis weeral wereldkampioen . Met een reusachtige voorsprong zoals ze nu hebben kan geen enkel team ze nog bijbenen . Formule 1 kijken is dus weer eens compleet overbodig . Zeg alle abonnementen maar op want we weten de einduitslag al .
  • Freddie HEREMANS

    5 jaar geleden
    Fan zijn van Lewis Hamilton is een plezier. Zolang hij rijdt mikt ie op het Wereldkampioenschap. En hij stopt pas als hij Schumacher voorbij is met het grootst aantal GP-zeges. Beste rijder ooit , Lewis !
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Ja Mercedes kan bij de kwalificatie steeds het knopje iets verder open draaien ,nor-maal kan je 't niet noemen dat tijdverschil van halve seconde en dit al 5 jaar vervolgens ,maar ze komen er blijkbaar niet achter.