EPA
Volledig scherm
© EPA

Omstreden herdenkingsmars in Letland: duizend mensen eren gesneuvelde SS'ers

In de Letse hoofdstad Riga hebben veteranen van de Waffen-SS en sympathisanten met een herdenkingsmars opnieuw hun gesneuvelde kameraden herdacht. De omstreden herdenkingsmars wordt al sinds 1990 gehouden.

13 reacties

  • Peter Bonacasa

    5 jaar geleden
    "Vrije meningsuiting is absoluut en onvoorwaardelijk"? Jongens, hier lees je toch wat onzin. Leer iets bij over vrije meningsuiting ajb.. het staat je niet vrij zomaar eender wat over iemand te zeggen zonder daarvoor gevolgen te dragen. Een leugen blijft een leugen.
  • sakke makkers

    5 jaar geleden
    Na 29 jaar werd men wakker!
  • Marc Vinck

    5 jaar geleden
    Inderdaad Karl, vrije meningsuiting is absoluut en onvoorwaardelijk.
  • Jozef Van Vaerenbergh

    5 jaar geleden
    Mijn overgrootvader is als burger door duitse soldaten gefolterd en doodgeslagen met een geweerkolf omdat hij iets negatief zou gezegd hebben over "de bezetter" zijn vrouw "meterken" zoals wij ze noemden bleef achter met 6 kinderen. Nooit is er een herdenking of erkenning geweest laat staan excuses. Als er mensen denken dat zij deze gruwelijke waanzin van de nazi's moeten herdenken moeten zij dat vooral maar doen. Zij hebben blijkbaar veel om fier op te zijn.
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Met het nazisme het communisme bestrijden - kwaad met kwaad bestrijden wordt zoiets genoemd. Maar om dergelijke gruweldaden te herdenken en te vereren zie ik geen enkele fatsoenlijke reden voor.