Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Tim Dirven

Maar liefst 100 kandidaten voor Belgisch leger testten positief op drugstest in 2018

Het Belgisch leger is massaal op zoek naar nieuwe rekruten. En al zijn de gezochte profielen vrij divers, het leger keurde vorig jaar 100 kandidaten af. Niet zomaar want er werden sporen van drugs in de urine van de kandidaten gevonden, onder hen ook tien vrouwen. Dat blijkt uit cijfers die minister van Defensie Didier Reynders (MR) heeft vrijgegeven.

12 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Moest men in privè controleren er zouden er een pak meer tegen de lamp lopen,maar privè doet geen medisch onderzoek nietwaar.
  • Eida Lam

    5 jaar geleden
    David Bogaert als je selectie procedure verder gaat dan de standaard selectie proeven word je onderworpen aan een grootschalig bloedonderzoek en wees maar er maar absoluut zeker van dat je alcohol gebruik daar ook aan zal geloven en dat je daar op zijn minst zal worden op aangesproken
  • Erwin VD

    5 jaar geleden
    Roger Deprez, het leger betaal niet alleen uit piloten en para's hé, zonder de rest zijn ze ook niets! Wat drugs betreft is dit al lang een heikel punt binnen Defensie, en gelijk hebben ze. Doch jongeren zijn ook niet meer bereid fysiek te werken en zeker niet om constant bevolen en gecontroleerd te worden. Als je van 1500 kandidaten er na de basisopleiding nog 100 hebt, dan heb je vooreerst geluk. Maar voor hoe lang?
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    De redders van ons vaderland ???
  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    In Vietnam was dat 100% .