Belg doodt vrouw in Calpe en springt dan van negende verdieping naar beneden

© Efa

In Calpe, aan de Costa Blanca, is vanmorgen een Belgisch koppel omgekomen. Volgens de eerste vaststellingen van de Guardia Civil, doodde een 75-jarige man zijn partner. Daarna sprong hij van de negende verdieping van hun appartement naar beneden.

tg

Rond kwart voor negen vanmorgen belde een man naar de hulpdiensten. Hij zag zijn buurman op een richel van zijn appartement aan de Avenida de Europa 14 in Calpe, in de provincie Alicante, staan. Weinige ogenblikken later stortte de man zich in de diepte. Hij was op slag dood.

In zijn zakken vond de politie zijn identiteitskaart en de sleutel van zijn flat. De agenten belden aan ,maar er kwam niemand opendoen. Nochtans was de vrouw thuis, zo wist een buurvrouw te vertellen.

Dus ging de politie binnen met de sleutel. In de flat deden ze een tweede gruwelijke ontdekking. De vrouw lag dood. Met geweld om het leven gebracht, volgens de wetsdokter.

De Guardia Civil gaat uit van een passioneel drama. Het Belgische koppel woonde al lang in Spanje.

Als de autopsie bevestigt dat het om een passioneel drama gaat, is het al het zevenendertigste dit jaar in Spanje.

Volgens Michael Mareel van de FOD Buitenlandse Zaken is de familie van de slachtoffers in de loop van de dag op de hoogte gebracht van de feiten.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen