VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

VIDEO. Eerste nacht met extra controles en patrouilles in Antwerpen-Noord rustig verlopen

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) kondigde gisteren extra maatregelen aan om het drugsgeweld in zijn stad aan te pakken. Systematische identiteitscontroles, extra politiepatrouilles en het uitbreiden van het cameratoezicht werden vannacht al meteen op het terrein toegepast. 

12 reacties

  • Frank Van den Bulck

    5 jaar geleden
    De "historicus" BDW krijgt precies de kuren van de Hertog Van Alva, die dacht ook een poos die hier almachtige was, resultaat is bekend, hee Bartje ?
  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    Uiteraard, als de burgemeester op voorhand verwittigd dat de politie in ‘bepaalde’ wijken s’nachts gaat controleren, dan zal je weinig criminelen met handgranaten in hun broekzak tegenkomen. Een verwittigd maffialid is er twee waard.
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    Enkel een tijdelijke verschuiving, de drugstrafiek gaat gewoon verder. De Wever heeft serieus de bal misgeslagen met zijn bedenkelijke 'war on drugs' die het aantal drugs niet heeft doen dalen, maar nu reeds onrustwekkend gestegen is.
  • Jean-Bernard Leheureux

    5 jaar geleden
    Lol, extra patrouilles en controles tegen een van de machtigste zaken ooit... Janssens lacht zich een kriek.
  • Jan

    5 jaar geleden
    Ze beginnen het stilaan door te hebben dat er (overal) meer politie de straat op moet dan uren dosierkes te tijpen en statistiekskes aan te vullen. De wijkagenten van destijds "voelden de bui hangen", kenden hun cliënten en konden vaak de brand blussen voor er vlammen uit sloegen. Veel te veel "geleerde" top en veel te weinig ervaren basis.