Foto door 青 晨 via Unsplash
Volledig scherm
© Foto door 青 晨 via Unsplash

Volgens een nieuwe studie verhoogt 3 of meer eieren per week eten het risico op hartziektes en een vroege dood, klopt dat?

Met eieren moet je oppassen, is ons altijd geleerd. Dat bevestigt nu ook een nieuwe studie van de Northwestern University Feinberg School of Medicine die zelfs stelt dat 3 of 4 eieren per week eten het risico op hartziektes en een vroege dood verhoogt in vergelijking met wie minder eieren eet. Eten we dan echt beter geen eieren meer? Wij vroegen het aan voedingsdeskundige Charlotte Vande Riviere.

13 reacties

  • Carine Briké

    5 jaar geleden
    Ik eet gewoon waar ik zin in heb, en heb nergens last van. Ieder jaar bloedonderzoek, en dat is steeds in orde
  • Frank Joos

    5 jaar geleden
    Mijn schoonvader heeft meer dan 60 jaar dagelijks 12 tot 24 eieren veroberd. Hij is nu 87 jaar en eet er nog elke dag 4. En geloof me als ik zeg ELKE DAG , zelfs op zondag.
  • Patrick Weyers

    5 jaar geleden
    Het lezen van drie of meer artikelen van dit niveau is niet enkel slecht voor je hart maar zeker ook voor je bloeddruk.
  • louis van hoeylandt

    5 jaar geleden
    en morgen weer een studie die het tegendeel zegt , dit verhaal gaat al 40 jaar van goed naar slecht en van slecht naar goed , die gasten moeten ieder jaar weer iets schrijven zodat hun donatie(loon) voor het volgend jaar betaald word,morgen word de vraag gesteld waar kwamen die test eiren vandaan , vrij lopers, bio, of of of
  • Coen Geurts

    5 jaar geleden
    Nonsens allemaal; m'n grootvader, vader en oom aten dagelijks spek met ei en ze zijn allemaal over de 90 gegaan.