Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian.
Volledig scherm
Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian. © AFP

Frankrijk dreigt met veto tegen uitstel van brexit

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian dreigt met een Frans veto tegen de vraag om brexituitstel, als de Britse premier Theresa May "onvoldoende garanties" op tafel legt die "de geloofwaardigheid van haar strategie staven". Dat zei hij vandaag tijdens de plenaire vergadering van het Franse parlement. 

19 reacties

  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Uitstel is afstel, is dus niet de oplossing. Als die Britten, die zichzelf uit de EU gestemd hebben, na twee en een half jaar palabeten nog niet weten wat ze willen zegt dat veel over die politiekers die meer aan partijpolitiek denken dan aan de wil van het volk. In deze heeft Frankrijk gelijk.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Deze poppenkast heeft lang genoeg geduurd! EU moet been stijf houden en als May geen echte reden geeft voor het uitstel: geen uitstel! bye bye Britain! Ze hebben er eigenlijk nooit echt bij gehoord en hebben VEEL tot heel veel hun veto gebruikt en deftig bestuur onmogelijk gemaakt! het zal pijn doen voor elke partij maar misschien zal de broodnodige hervorming van de EU eindelijk kunnen beginnen zonder GB!
  • Lieve Bols

    5 jaar geleden
    Als ze het nu nog niet weten dan weten ze het nooit.
  • Roger Mortier

    5 jaar geleden
    Niets meer toegeven
  • Etienne Callebout

    5 jaar geleden
    Hoeveel economische miljarden heeft dit de beurzen de beleggers en de producenten al niet gekost , het geraakt tijd dat de grote concerns zich er eens mee moeien zal vlug gedaan zijn ofwel stapt men er uit met de overeenkomst die nu op tafel ligt ofwel blijft men er in Zo dat de economie terug verder kan en betaald de man van de straat het gelag niet