Hongaars premier Viktor Orban.
Volledig scherm
Hongaars premier Viktor Orban. © REUTERS

Europese Volkspartij schorst partij van Hongaarse premier Orban

De Hongaarse regeringspartij Fidesz wordt met onmiddellijke ingang en "tot nader order" geschorst als lid van de Europese Volkspartij. Dat heeft het politieke bestuur van de EVP vandaag in Brussel beslist, in aanwezigheid van de sterke man van Fidesz, premier Viktor Orban. Een ‘evaluatiecomité’ dat wordt geleid door Herman Van Rompuy moet nagaan of de partij op termijn weer volwaardig lid kan worden.

40 reacties

  • Jacky Vanderplas

    5 jaar geleden
    Zij zijn bang voor hem. Maar zij hebben alle reden .Hij zorgt voor zijn land en zijn volk. En wil ook nog de waarden waar de wetten van het land op gestoeld zijn bewaren ,dus geen positieve discriminatie ,wetteloosheid en strafloosheid die het land ontwrichten .en uitbuiting door de politiekers en de partijen
  • Klaus Jozef Kalergi

    5 jaar geleden
    Orban heet met zijn terechte anti EU campagne de Kingpin achter de gefaciliteerde migratie invasie (George Soros) in de schijnwerpers geplaatst. Daarom is hij nu persona non grata. Hoog tijd voor de nieuwe fractie die Gerolf Annemans voorstelt.
  • jan boden

    5 jaar geleden
    Toen het over de Catalaanse kwestie in Spanje ging zei Beke zonder te verpinken dat het een binnenlandse kwestie was. Nu het over Hongarije gaat wordt er met de grote trom gereageerd, de soevereiniteit is nu plots van geen tel meer.
  • Monica van Dorst

    5 jaar geleden
    als ze nu denken dat Orban verslagen dan zijn ze verkeerd. Ook de Hongaren zullen nu achter hun leider staan, het gevoel dat Hongarije door EU verstoten wordt zal hen teveel worden. Ik woon al 14 jaar in Hongarije en nee, het is geen dictatuur. Net zoals veel west-europeanen die hier wonen ben ik héél gelukkig om hier te mogen leven
  • leppens victor

    5 jaar geleden
    Orban kan dat enkel als positief zien,de europese hypocrieten lusten de waarheid niet. mvg.