AP
Volledig scherm
© AP

Europese leiders bereiken na moeizame onderhandelingen akkoord over brexituitstel

De Europese leiders hebben op hun top in Brussel een akkoord bereikt over het uitstel van de brexit. Dat heeft Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk aangekondigd. In een tweet bevestigde Tusk vervolgens dat het Verenigd Koninkrijk twee opties worden aangeboden. De Britse premier Theresa May heeft dat aanbod inmiddels aanvaard.

70 reacties

  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Brussel kan in principe niks doen voor exit-leden. Gelukkig maar, Is democratisch. Een met enkele dagen uitgestelde uitvaart voor GB met en duur prijskaartje, ook zo voor ons. GB politiek is vooral opgevallen door interne “oorlogen” en geen oog voor het Britse volk.
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Allez, het VK krijgt drie weken uitstel om het akkoord goed te keuren. Hun parlement heeft het al twee keer afgekeurd. 't Is gewoon slikken voor het VK of een harde brexit. Als het nadien uit de klauwen loopt kan er, waarschijnlijk in volle crisis, weer aan de onderhandelingstafel gepalaverd worden om het recht te trekken. Dan zal het waarschijnlijk heten "potje breek, potje betaal".
  • boudewijn schepers

    5 jaar geleden
    Arm Europa hoe zwak kan het nog zijn
  • luc verriest

    5 jaar geleden
    Het is aan de EU om deze gijzelingsactie van de Britten te stoppen. Ofwel aanvaarden de Britten het akkoord, ofwel een harde brexit. Verder uitstel zal de EU verder verlammen en meer kosten dan de harde brexit.
  • Kenny brusseel

    5 jaar geleden
    het blijft gewoon het zelfde en is dat de britten willen dat ze nog kunnen meedoen aan Europese verkiezingen dan hebben ze nog iets te zeggen