Zulte Waregem en Club vinden weg naar doel niet in ontgoochelende ‘topper’

Zulte Waregem en Club Brugge hebben het op 0-0 gehouden in de absolute topper van de dertiende speeldag. In een tactische eerste helft bleef het bijzonder gesloten, na de rust brak de wedstrijd open. Een doelpunt viel echter niet, waardoor leider Zulte Waregem Club Brugge op vier punten houdt. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!

jtp

Francky Dury had enkele kopzorgen voor het bezoek van Club Brugge na hamstringblessures voor Marrone en Hamalainen. Baudry en Verboom waren hun logische vervangers. Bij Club Brugge haakte Benoit Poulain geblesseerd af. Alweer extra defensieve zorgen voor Michel Preud’homme dus, die kapitein Timmy Simons centraal in de defensie posteerde. Voor Simons was het zijn 350e wedstrijd in eerste klasse.

Natrappen Leye

Zulte Waregem

Club Brugge

De eerste helft in het Regenboogstadion was er één om snel te vergeten. Vijvenveertig minuten lang zaten de aanwezige toeschouwers te kijken naar een waar tactisch steekspel, waar beide ploegen elke morzel grond leken te bezetten. Na een kwartier bereikte de opgeschoven Cools dan toch eens de achterlijn, zijn teruglegger werd door Ruud Vormer hoog over geknald. Het was de eerste kans voor Club Brugge, dat het spel wel in handen had maar geen openingen vond.

Zulte Waregem zette er weinig tegenover en was vooral bezig met de organisatie op het middenveld. Dat leverde slechts één schot op doel op voor de thuisploeg, een gefrustreerde Mbaye Leye viel even uit zijn rol en trapte na richting Simons nadat die op mandekking speelde. De aanvoerder van Zulte Waregem raakte Simons niet, maar mocht toch van geluk spreken dat hij geen kaart kreeg voor deze actie.

Bijna De fauw

Na de rust brak de wedstrijd eindelijk wél open, het was nota bene Davy De fauw (ex-Club Brugge) die al na drie minuten dicht bij de openingstreffer kwam. De rechtsachter van Zulte Waregem nam een

© Isosport

afvallende bal meteen op de slof, de gecontesteerde Butelle haalde zijn schot perfect uit de hoek. Er was meer animo na de rust, maar de tweede helft werd helaas ontsierd door het potige spel van beide ploegen. Scheidsrechter Gumienny hield verbazend genoeg tot minuut 83 de kaarten op zak.

In het slotkwartier gingen beide ploegen naarstig op zoek naar de winning goal met enkele aanvallende wissels, maar echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Lerager kreeg een aangeschoten bal tegen de arm in de eigen zestien, maar ondanks protest van Club Brugge ging de bal terecht niet op de stip. Zulte Waregem rekende nog op vuurtoren Obbi Oulare in het absolute slot, maar de ex-Bruggeling kwam nooit in een doelrijke positie. Door dit 0-0 gelijkspel blijft Zulte Waregem eerste met 27 punten, Club Brugge komt naast Charleroi op de derde plaats op vier punten van de leider.