Beeld ter illustratie, feestgangers.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, feestgangers. © Getty Images

Leuvense fakbar Rechtsfaculteit protesteert tegen verbod stadsbestuur op "dagdisco"

binnenlandHet bestuur van het Huis der Rechten, de studentenfakbar van de Rechtsfaculteit, protesteert in een mededeling tegen het feit dat het stadsbestuur de op 3 april geplande "dagdisco" verbiedt. De fakbar neemt het niet dat die beslissing genomen werd zonder haar te horen en zonder kennis van de geplande maatregelen om overlast te vermijden. Uit protest sluit de studentenfakbar die dag de deuren.

11 reacties

  • Piet Mastur

    5 jaar geleden
    Hebben ze nog niet genoeg aan s'avonds te zuipen ??? Moeten ze nu ook al in de namiddag beginnen? Een heel gevaarlijk evolutie ! Zuipen en bijhorende miserie is de norm aan het worden ! 20 meter verder is de middelbare school ! ze zijn een stichtend voorbeeld !!!
  • Annelies Carpentier

    5 jaar geleden
    In de krokusvakantie zag ik er enkele overgeven in het midden van de straat. Terwijl een hele lange rij aan het aanschuiven was voor drank. Het was 16u in de namiddag. Het was geen mooi plaatje... Waarom?
  • Hugo Bavré

    5 jaar geleden
    Ik dacht dat studenten moesten studeren, maar nu blijkt dat zij moeten leren alcoholische drank drinken. Hopelijk dienen daarvoor de subsidies niet of de toegekende studiebeurzen waarvoor de belastingbetaler moet opdraaien.
  • Marc Vlecken

    5 jaar geleden
    Waarom moeten er naast nachtfuiven ook nog eens dagfuiven zijn? Wordt er nog niet genoeg alcohol gedronken door studenten? Nogal wat studenten worden alcoholist tijdens hun studentenjaren. En ligt er niet genoeg braaksel en gebroken glas her en der, om van andere overlast (zoals lawaai) nog maar te zwijgen? Ja, Leuven is een studentenstad, maar er wonen en werken inderdaad ook nog andere mensen. Ik heb er geen probleem mee dat studenten zich amuseren, maar moet dat echt elk moment van de dag?
  • Luc De Wolf

    5 jaar geleden
    Ze zullen zich in Leuven moeten leren aanpassen aan de nieuwe zeden gewoonten die ze zelf gekozen hebben.