Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Stralende lente op komst: het wordt warmer én droger dan normaal

We gaan een lente tegemoet die waarschijnlijk warmer en droger wordt dan normaal. Volgens een langetermijnsvoorspelling van Franse weerdienst Météo-France stijgt het kwik in heel Europa tot boven het gemiddelde in de maanden april, mei en juni.

59 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Mij allemaal goed maar hier 350 km onder Parijs moet ik zaaisel en verplantingen begieten. Mijn pomp aan de put is nog niet aangesloten. De grond is veel te droog! Die splijt al hier en daar. Klimaat verandering betekent extremen : extreme droogte gevolgd door extreme regenval. Overdosis van dit en van dat. Begin dat maar eens te rijmen.
  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    Is alweer veranderd
  • Georget PAPPENS GEORGET

    5 jaar geleden
    Geen probleem... Enkele graden warmer... minder stookolie nodig en minder uitstoot. Meer zon is meer groene stroom. Ideale compensatie....
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Allemaal natte vinger werk het is maar juist wie er baat bij heeft om zulke berichten uit te sturen. Maar schuift een hogedruk gebied een beetje naar links hebben we regen schuift het naar rechts de wind uit de Sahara . Het zal over deeeuwen heen altijd wel eens een paar jaar warmer zijn en een paar jaar kouder ..maar die gast moet toch ook zijne boterham verdienen en met een goed gevoel naar huis gaan.
  • jean-pierre rejek

    5 jaar geleden
    Tot na de verkiezingen dan gaat het regenen zeker ,in de jaren 70 waren de vakantie maanden aan één stuk 35 graden maar toen zaagden ze er niet over opwarming .