Didier Verbaere
Volledig scherm
© Didier Verbaere

Bekaert schrapt 281 jobs: fabriek in Moen sluit, morgen 24-urenstaking in alle vestigingen

Er staan 281 jobs op de helling bij staaldraadfabrikant Bekaert. Het bedrijf wil herstructureringen doorvoeren in ons land.  Vooral de onderzoeksafdeling krijgt zware klappen. In totaal verliezen 182 arbeiders, 75 bedienden en 24 kaderleden hun job. Op vraag van de werknemers roepen de vakbonden morgen op tot een 24-urenstaking.

75 reacties

  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    JObs, JObs, Jobs michel marrakech. Dat is wij hij bedoelde . De jobs gaan naar de andere uithoek van de EU-doos-van-pandora-zonder-Unie. En hier maakt Michel een put van 8.5 miljard? Het zullen niet de bedrijven zijn die hier vetrekken die de put gaan dichten. De bedrijven die naar de goedkopere kontrijen gaan zullen nog EU subsidies in de pocket draaien. En wij - zoals gewoonlijk - zullen de rekening betalen van de nullen in brussel.!!! Arbeid hier is tevéél belast !!!
  • FAES HERMAN

    5 jaar geleden
    met een sociale bonus op het loon,Bv niet ziek wordt gedurende één jaar , x % meer netto loon in zijn zakje ? het zal zeker verschil maken ( ze verdienen meer) en de werkgever heeft meer mogelijkheden , minder sluitingen, gemakkelijker werk krijgen bij kleinere bedrijven, groei mogelijkheden . . Win Win Win Win Win de arbeider verdient meer , de staat geeft minder uit , baas zijn rendement is beter .meer jobs meer groei . De vakbonden??? laat de mensen zelf kiezen ? het is HUN loon.
  • nico baelde

    5 jaar geleden
    Gino peirs, jij werkt duidelijk niet bij bekaert, ik wel. De globalisering is hier gewoon de schuldige. De fabriek in Moen maakte winst, er waaide het afgelopen jaar een nieuwe frisse wind, maar de beslissing was al vooraf genomen. Nu ja, als jij bij de ene bank 10% rente krijgt en bij de andere 0,5% rente, dan zou je ook niet twijfelen. Spijtig voor de betrokken werknemers en de werkgelegenheid in de streek. Hopelijks kan via SWT en goed financieel plan het leed verzacht worden.
  • Guido Volkaerts

    5 jaar geleden
    Lang leve Europa, lang leve de EU... Eén grote puinhoop, de "rijke, welvarende" landen worden armer en de arme landen blijven even arm maar pikken ondertussen wel graag het geld en de jobs weg van zij die ooit "rijk en welvarend" waren door dezelfde arbeid te doen voor een peulschil... Europa kijkt er naar en doet waar zij goed in zijn: NIETS...
  • Gaston Miar

    5 jaar geleden
    JOBS, JOBS, JOBS !! riep de premier vier jaar geleden. Zie wat die NV-A regering ons bracht.