Zin in wild, maar niet in de calorieën? Kies voor dit vederlichte stukje vlees
Aangeboden door LidlHet zachte vlees van de parelhoen is vederlicht en heeft toch dat tikkeltje wildaroma dat een gerecht veel royaler doet smaken. Een win-winsituatie en (als er toch wat calorieën bij mogen) heerlijk met een witte wijn-champignonsausje.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
1 parelhoen
boter
olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geplet
250 g champignons, in kwartjes gesneden
5 takjes tijm, samengebonden met keukentouw
200 ml witte wijn
1 kippenbouillonblokje + 300 ml water
1 kg vastkokende aardappelen
100 ml room
peper en zout
15 g platte peterselie, fijngehakt
Zo maak je het:
1. Verdeel de parelhoen in 8 stukken en kruid royaal met peper en zout.
2. Verhit een klontje boter en een scheut olijfolie in een stoofpot, op een middelhoog vuur. Schroei, in verschillende porties, de parelhoen dicht.
3. Haal het vlees uit de pan. Stoof de ui en knoflook 2 minuten aan. Voeg de champignons en de tijm toe en roerbak 3 minuten. Blus met de wijn en laat 1 minuut uitkoken alvorens het vlees en de bouillon toe te voegen. Zet een deksel op de pan en laat 30 minuten pruttelen op een laag vuur.
4. Kook de aardappelen in gezouten water gaar in 20 minuten.
5. Haal het vlees opnieuw uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
6. Voeg de room toe en laat eventjes indikken. Kruid met peper en zout en voeg het vlees opnieuw toe aan de pan.
7. Giet het kookvocht van de aardappelen af.
8. Besprenkel de stoofpot met platte peterselie en serveer met de gekookte aardappelen.
Fan van de Vlaamse keuken? Probeer dan deze Gentse waterzooi eens!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
-
Livios
Zo vind je een betrouwbare plaatser voor zonnepanelen: “Aannemers ouder dan tien jaar zijn zeldzaam”
Zonnepanelen maken je deels onafhankelijk van de volatiele energieprijzen, zijn goed voor het milieu én je verdient ze op termijn terug. Heb je er nog geen op je dak liggen, maar wil je wel graag op de groene kar springen? Of wil je je bestaande exemplaren vervangen? Bouwsite Livios vroeg aan zonnepanelenexpert David Houthoofd van Energy Protect waarop je moet letten bij het vergelijken van offertes. -
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
-
Lidl
Ben jij ook zo'n witte chocolade lover? Dan is deze cake helemaal jouw ding
-
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
Als dessert of als vieruurtje: voor deze plattekaastaart hoef je geen uren in de keuken te staan, terwijl hij toch enorm patisserie-waardig is. Hallo, heerlijk romige smaak van plattekaas in combinatie met kruimeldeeg! De frisse smaak van de pomelo, een kruising tussen pompelmoes en grapefruit, maakt het helemaal af. -
Lidl
Grillen maar! Deze lamskoteletjes tillen je bbq naar een hoger niveau
Een Vlaming en zijn bbq, da’s een geval apart. Zin om je wekelijkse baksessie een upgrade te geven? Deze lamskoteletjes hebben weinig nodig, de smaak zelf schurkt al tegen perfectie aan. Als bijgerecht: verse krieltjes met zomers zoete kerstomaatjes. -
Lidl
Geen houtskooloven? Bak je pizza krokant op de barbecue
-
Livios
“Koffiegruis, eierschalen en mulch werken niet”: zo verjaag je slakken wél succesvol uit je tuin
-
Lidl
La dolce vita: deze fruitige focaccia is het ideale ontbijt of tussendoortje
Een zoete focaccia, da’s the best of both worlds. Het typisch Italiaanse brood was al een hit als aperohapje of lunch, maar wat dacht je van mango, blauwe bessen en aardbeien als vulling in plaats van olijven en rozemarijn? Aftoppen met basilicum en je waant je in het zuiden. -
Lidl
Altijd reden om te vieren: zachte perentaart met mascarpone
Zin in zoete verwennerij? Ook als je niet de skills hebt van een volleerd patissier, bak je deze perentaart met mascarpone gegarandeerd met succes. De pecannoten zorgen voor extra crunch, terwijl de tijm een nieuwe smaak toevoegt aan al die zoetigheid. -
Lidl
Geen inspiratie? Deze Belgische klassieker brengt de lente op je bord
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerTim Heye