Direct naar artikelinhoud

Laurent kaapt rode loper op Film Fest Gent

De 40ste editie van het Film Fest Gent is feestelijk van start gegaan, met veel BV's op de rode loper en weinig onbekende Vlamingen ernaast. Ook verscheidene politici lieten zich de aandacht welgevallen. De talrijke fotografen moesten zich aanvankelijk gedeisd houden op een podium, maar algauw heerste weer de traditionele chaos en lieten de securitymensen begaan.

Minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) zorgde als eerste voor deining op de rode loper, maar prins Laurent trok even later de meeste aandacht. De prins, zelf gehuld in een paars vestje, was gecharmeerd door het blitse kostuum van Brecht Van Wynsberghe, een baardige man uit Mariakerke achter wie Laurent een beroemd Vlaams acteur vermoedde. Ontwerpsters Cléo Baele en Sarah Bos van Black Balloon stonden te glunderen om zoveel aandacht.

Openingsfilm wasThe Fifth Estate, over de oprichting van WikiLeaks. Benedict Cumberbatch speelt daarin Julian Assange. De film krijgt matige kritieken. Eind september lekte WikiLeaks het scenario met de commentaar: 'Waarom de film, vanuit ons perspectief, onverantwoordelijk, contraproductief en schadelijk is.' De cast kon wegens agendaproblemen niet tot in Gent geraken, ondanks het prettige weer.