© Belga

Periodetitel plots ver weg voor Lierse na pijnlijke nederlaag tegen Lommel

Lierse heeft zondag een opdoffer van formaat te verwerken gekregen. De Pallieters verloren in eigen Lisp met 0-2 van staartploeg Lommel United, waardoor de felbegeerde periodetitel plots erg ver weg lijkt.

DoRo

EINDSTAND: Lierse 0 - 2 Lommel

Lierse begon met offensieve intenties aan de match en kreeg meteen een goede kans via Benson, die echter oog in oog met Bertrams faalde.

Een versterkte bezoekende defensie maakte het de Pallieters verder knap lastig. Verder dan een afgeblokt schot van Yakubu kwam de thuisploeg niet meer in die eerste 45 minuten. Zo was de betere mogelijkheid zelfs nog voor Lommel United, maar de kopbal van Gueroui ging nipt naast. Het deed de nervositeit bij Lierse, dat moest winnen om zijn lot in eigen handen te houden, alleen maar toenemen.

Lierse kwam best aardig uit de kleedkamer. Zizo liet meteen een fraaie schietkans onbenut. Benson claimde voor de ogen van een wispelturige scheidsrechter Vanbecelaere niet onterecht een strafschop en mikte wat later ook nog tegen het kader.

Maar gaandeweg verwaarloosden de Pallieters de organisatie. Daar profiteerde Bertjens twee keer binnen de zes minuten van. Eerst liep hij de openingsgoal in doel, wat later rondde hij knap voorbereidend werk van Berben af.

Lierse vond geen antwoord meer en ziet door deze tweede seizoensnederlaag zijn kansen op de eerste periodetitel slinken. Lierse moet komend weekend nu al zeker winnen op OH Leuven en rekenen op een misstap van concurrent Roeselare.

Herbeleef hier de wedstrijd:

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL