Direct naar artikelinhoud

Spaanse prinses nu ook verdachte in corruptiezaak

De jongste dochter van de Spaanse koning Juan Carlos, prinses Cristina (47), is verdachte in de corruptiezaak tegen haar echtgenoot, Iñaki Urdangarin. Die wordt er onder meer van verdacht als stichtingsbestuurder geknoeid te hebben met miljoenen euro's overheidsgeld die voor de stichting, het Instituto Nóos, waren bedoeld. Het geld zou onder zijn verantwoordelijkheid zijn weggesluisd voor commerciële doeleinden. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan fraude, valsheid in geschrifte, verduistering en corruptie.

Meer dan vijftig doden bij aanval taliban in Afghanistan

Bij de tot nog toe zwaarste aanval van de taliban in Afghanistan dit jaar zijn minstens 51 mensen om het leven gekomen. Meer dan honderd anderen werden volgens officiële bronnen verwond toen negen in Afghaanse legeruniformen geklede talibanstrijders een terrein met regeringsgebouwen in Farah, aan de grens met Iran, bestormden. Onder de doden waren vooral burgers, enkele veiligheidsagenten en de aanvallers zelf. Sommige aanvallers leverden een uren durend vuurgevecht met Afghaanse troepen.

Zuid-Afrika: record aan dode neushoorns in eerste trimester

Inzake neushoornstroperij riskeert 2013 in Zuid-Afrika een nieuw, treurig recordjaar te worden. In de eerste drie maanden werden volgens de regering 203 neushoorns illegaal gedood. Alleen al in het Krugerpark werden 146 rinocerossen door stropers doodgeschoten. In 2012 werden 633 neushoorns het slachtoffer van stropers. In 2011 waren het er 448, het jaar daarvoor 333. Sinds het begin van het jaar zijn zestig vermoedelijke wildstropers gearresteerd. Sommigen werden volgens de politie gedood of verwond.

Washington looft

vijf miljoen dollar uit voor arrestatie Kony

De VS hebben 5 miljoen dollar beloofd voor alle informatie die zou kunnen leiden tot de arrestatie van de Oegandese krijgsheer Joseph Kony. De leider van het Vrijheidsleger van de Heer (LRA) zou zich in het grensgebied van de Centraal-Afrikaanse Republiek, Zuid-Soedan en Soedan ophouden. Hij wordt gezocht door het Internationaal Strafhof voor een waslijst aan oorlogsmisdaden. Net gisteren kondigde Oeganda aan dat het zijn militaire operaties tegen Kony en zijn LRA in de Centraal-Afrikaanse Republiek opschort.