Direct naar artikelinhoud

Syrische hackers leggen site 'New York Times' plat

De website van de Amerikaanse krant New York Times lag gisteren de hele dag plat omdat hackers in het systeem konden dringen. De aanval werd opgeëist door het Syrische Elektronische Leger (SEA), dat president Bashar al-Assad steunt.

Terwijl Assad dreigt met acties als hij wordt aangevallen, heeft het SEA alvast de handen uit de mouwen gestoken. Behalve de New York Times (NYT) werden ook The Huffington Post en Twitter een tijd lang platgelegd, maar zij konden hun sites veel sneller heropstarten. De NYT daarentegen was tot gisteravond Belgische tijd niet bereikbaar. Via Twitter gaf de krant alternatieve adressen door waar een heel summiere berichtgeving te zien was. Een tijd lang kreeg iedereen die de site van NYT probeerde te openen een pagina te zien van de hackers en het logo van SEA.

Het SEA was eerder ook al verantwoordelijk voor het hacken van de Britse krant The Guardian, het persbureau Associated Press en The Washington Post. De hackers zouden te werk zijn gegaan via het Australische bedrijf dat de domeinnamen van de NYT en Twitter beheert. Ze zouden vanuit Rusland hebben geopereerd.