Direct naar artikelinhoud

Chelsea boekt makkelijke zege

Chelsea en Eden Hazard staan met één been in de volgende ronde van de Europa League, waar wellicht Ajax wacht. Zonder goed te voetballen en zonder veel energie te verbruiken zette de Londense club gisteren Sparta Praag opzij. Een hakje van Hazard en een flits van de pas ingevallen Oscar volstonden.

Tweeëntachtig minuten lang zag het ernaar uit dat de fans van Chelsea hun hoogtepunt eerder op de dag al hadden beleefd in het historisch centrum van Praag. Spelers en staf maakten, ter ontspanning, een wandeling door de ijzige stad. Het leverde mooie plaatjes op. Supporters konden hun geluk niet op. Spelers gingen zonder mopperen met hun aanbidders op de foto.

Eden Hazard poseerde met magazine The Blues in de hand, handtekeningen werden gretig op shirts en papiertjes gekribbeld. De match, later op de avond, had veel minder om het lijf. Hazard, die na zijn schorsing weer richting topvorm gaat, nam een blitzstart. Fernando Torres liep niet goed in op een harde voorzet, onze landgenoot trapte voorlangs, een goeie loopactie met een zwak kopballetje zouden volgen.

Hazard had de verdienste dat hij nog iets ondernam, vele anderen bij Chelsea sloften maar wat rond. Ramires pompte ballen zonder nadenken naar voren. Ook Lampard en Mata, nochtans de bepalende spelers dit seizoen, hadden niet hun beste dag. Chelsea vergat druk te zetten tegen het allegaartje van Sparta Praag, dat zonder goed te voetballen zelfs kansen bij mekaar voetbalde.

Gouden wissel

Petr Cech moest de handen uit de mouwen steken. Blijkbaar ging het wat te makkelijk voor de miljonairs uit Londen. De uittredende Champions Leaguewinnaar, de eerste in de geschiedenis die de groepsfase niet overleefde, acteerde niet naar zijn status. Torres, spits-op-de-dool, wrong voor rust nog twee kans(jes) de nek om, één na een snelle counter opgezet door Hazard. Bij een temperatuur van min drie zakte het vertrouwen van de blonde Spanjaard nog dieper onder nul.