Direct naar artikelinhoud

Hackers van Down-Sec leggen Tax-on-Web plat

De website tax-on-web is gisteren rond 14 uur platgelegd door een aanval van hackers, zo meldt de federale overheidsdienst Financiën. De actie is via Twitter opgeëist door het hackerscollectief Down-Sec.

Het hackerscollectief Down-Sec had even voordien al via Twitter aangekondigd een aanval op tax-on-web uit te zullen voeren. De organisatie liet daarbij weten "op guerrilla" te zijn.

Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën, benadrukt wel dat er niet is ingebroken in het systeem. "Ze creëren massaal veel aanvragen, waardoor er een opstopping ontstaat op de toegangswegen tot onze applicatie", legt hij uit. "Maar sommige mensen geraken er wel doorheen en krijgen wel toegang tot de website."

Afgelopen zondag had Down-Sec ook al de website van de Senaat (senate.be) offline gehaald, uit protest tegen het voorstel van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) om de werktijd te versoepelen.

De maanden daarvoor had Down-Sec ook nog andere overheidswebsites platgelegd. Zo werden de website van premier Charles Michel (premier.be), van het Belgische koningshuis (monarchie.be) en van de nucleaire waakhond FANC gehackt.