Direct naar artikelinhoud

Google werkt aan iPad-concurrent

Google werkt samen met de mobiele provider Verizon Wireless aan een eigen tabletcomputer. De bedrijven willen met hun toestel de concurrentie aangaan met de iPad van Apple.

Het nieuws werd bekendgemaakt door Lowell McAdam, de baas van Verizon, in een interview met de zakenkrant The Wall Street Journal. Lowell verklaarde dat tabletten “de volgende grote golf van kansen” zijn voor zijn bedrijf en dat ze daarvoor samenwerken met Google. “We kijken naar alle dingen die Google in zijn archief heeft zitten en die we op een tablet zouden kunnen plaatsen om er een buitengewone ervaring van te maken.” Bij Google zelf wilde men niet reageren op de uitspraken van de Verizonbaas. Het is ook nog niet duidelijk wie het toestel zelf zal maken.

Zowel Verizon Wireless als Google hebben redenen om een eigen tablet te ontwikkelen. Apple werkt voor zijn iPhone en iPad nu samen met AT&T, de grote concurrent van Verizon Wireless. Ook Google krijgt meer en meer af te rekenen met de concurrentie van Apple. Zo heeft deze laatste zich onlangs op het terrein van de mobiele advertentiemarkt gestort. Google heeft met Android ook een eigen besturingssysteem voor mobiele telefoons dat ook op tabletten zou kunnen draaien.

Apple verkocht op een maand tijd al een miljoen iPads. Het succes doet andere bedrijven hun eigen versie lanceren. Ook Dell en Toshiba kondigden al aan dat ze een tabletcomputer aan het ontwikkelen zijn.