Direct naar artikelinhoud

Pacheco-tunnel brokkelt nu ook af

Nu is ook de Pacheco-tunnel, die onder de Kruidtuin loopt, dicht. Ook daar vielen brokstukken naar beneden, zo meldt de RTBF. Hallucinant in dit verhaal is dat niemand weet wie de eigenaar is van dit stukje Brussel.

Een man die zaterdagavond rond 22.30u door de Pacheco-tunnel reed, kreeg stukken steen op zijn auto ter grootte van een brooddoos, zo getuigde hij bij de RTBF. Hij is daarop naar de politie gestapt. Die heeft de tunnel om veiligheidsredenen afgesloten. Hoe lang dat zal duren, is onduidelijk.

Eerder moesten ook de Leopold II- en de Stefania-tunnel dicht. Het verhaal heeft nog een extra portie Belgische absurditeit. Want Brussel Mobiliteit, dat instaat voor de wegeninfrastructuur, ontkent eigenaar te zijn van de Pacheco-tunnel. Die heeft namelijk geen echte naam en is dus niet opgenomen in de Brusselse nomenclatuur van openbare werken; voor het gemak wordt hij 'Pacheco' of 'Saint-Lazare' genoemd. Aan de andere kant van de tunnel begint Sint-Joost-ten-Node. Lees: niet alleen de stad Brussel, maar ook Sint-Joost-ten-Node of zelfs Infrabel, de infrastructuurpoot van de NMBS, zouden dus verantwoordelijk kunnen zijn voor de kosten. In 2012 werd de tunnel nog geïnspecteerd in opdracht van Brussel Mobiliteit en toen bleek die 'in goede staat'.