Eigenaar "penismuur" laat muurschildering ongemoeid

De eigenaar van het gebouw in Sint-Gillis waarop eind september een reuzegrote afbeelding van een penis is verschenen, is niet van plan de tekening te verwijderen. Dat zegt hij in een gesprek met Bruzz.
AFP or licensors

Goed nieuws voor de fans van de "penismuur" in de Brusselse gemeente Sint-Gillis: het lijkt erop dat de opvallende tekening voorlopig in het straatbeeld blijft.

Afgelopen donderdag besliste het gemeentebestuur van Sint-Gillis dat de eigenaar van het gebouw zelf moet opdraaien voor de kosten als hij de tekening wil verwijderen. Daarmee kwam het bestuur terug op een eerder besluit van het schepencollege om de tekening zelf weg te halen.

"De penis is goed gemaakt, indrukwekkend zelfs"

In een gesprek met Bruzz laat die eigenaar nu verstaan dat hij niet van plan is geld of energie in de tekening te steken. De jongste beslissing van de gemeente noemt hij onbegrijpelijk. "Ik had met de gemeente een heel plan uitgewerkt", zegt hij. "Ze gingen de penis door een ander fresco vervangen. Maar dat gaat blijkbaar niet door."

Hoewel de eigenaar nooit om de tekening heeft gevraagd, heeft hij naar eigen zeggen niks tegen de penis. "Hij is goed gemaakt, indrukwekkend zelfs. En niet plat pornografisch. Dit soort street art hoort bij ons stedelijke landschap en het voorkomt graffiti op mijn muur."

Toch is de kans groot dat de penis op termijn zal vervagen. "De tekening lijkt wel gemaakt met krijt", zegt de eigenaar. De muur conserveren met een laag vernis, ziet hij alvast niet zitten.

Uit "Het Journaal" van 20/09/2016:

Meest gelezen