Vlaams minister van Natuur en Omgeving Koen Van den Heuvel (CD&V)
Volledig scherm
Vlaams minister van Natuur en Omgeving Koen Van den Heuvel (CD&V) © Photo News

Vlaamse regering richt eigen Klimaatpanel op

De Vlaamse regering gaat een klimaatopvolgpanel met experts oprichten, dat zal onderzoeken welke bijkomende klimaatmaatregelen de volgende regering kan nemen. De regering maakt ook 75 miljoen euro vrij uit het Klimaatfonds. Dat gaat vooral naar de renovatie van sociale woningen, scholen en het plaatsen van laadpalen.

4 reacties

  • daan aerts

    5 jaar geleden
    Vlaamse regering smijt weer met 75 miljoen , en dan verschieten ze er van dat de begroting elk jaar hoger en hoger word en ze er niet uit geraken
  • Jan

    5 jaar geleden
    Wanneer gaan ze daar eens het onderscheid leren maken tussen "milieu" en "klimaat". Laat ons hopen dat het paneel wordt samengesteld uit onafhankelijke wetenschappers, maar daar vrees ik voor.
  • Roger Duyssens

    5 jaar geleden
    De arrogante Vlaamse overbodige regering gaat zich nog eens profileren. 75 miljoen uittrekken om iets te bestuderen dat iedereen al weet. Het renoveren van sociale woningen is in de meeste gevallen duurder dan ze met de grond gelijk te maken. Dit is dan nog eens iets wat je in het kader van de betonstop moet doen. In de meeste wijken kan je dan op dezelfde oppervlakte het dubbele van de woningen gepaard aan het dubbele van bomen en groen plaatsen.
  • Herman VC

    5 jaar geleden
    10! experts ? In Nederland woont een Nobelprijswinnaar over dit onderwerp. Was het te goedkoop om deze nuchtere Hollander zijn mening te vragen ?! Of levert elke minister en staatssecretaris zijn expert ? Ach juist, dat kan niet, dan waren er 57 nodig !