© Katrien Weltens

© Katrien Weltens

© Katrien Weltens

© Katrien Weltens

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Halloweentocht in zombiestijl lokt meer dan 1.000 deelnemers

Zaterdag 29 oktober vond de vijfde editie van de halloweentocht in de bossen aan de Ballaststraat in Lindel-Hoeven (Overpelt) plaats. Meer dan 1.000 deelnemers, jong en wat ouder, durfden het donkere bos met tal van spannende verrassingen te trotseren.

Katrien Weltens

Dit jaar draaide de tocht rond een ontploffing in Overpelt Fabriek in 1956. Bij deze ontploffing kwamen er nucleaire gassen vrij. De bewoners transformeerden dan ook in angstaanjagende zombies. Het gevaarlijke gebied werd afgesloten, maar de enge zombies zinnen op wraak en willen de huidige bewoners uitschakelen. Een heus cordon wordt in het leven geroepen en her en der duiken er containers op om de epidemie in te dijken. Maar helaas, een leger van zombies jaagt de bezoekers van deze halloweentocht de stuipen op het lijf! Het bijhorende prachtige licht- en geluidspektakel maakte deze tocht tot een unieke ervaring voor zowel kinderen als volwassenen.

Zij die de aanvallen van het zombieleger overleefden, konden na de tocht genieten van een drankje. Ook een lekkere hotdog deed de trillende beentjes al snel vergeten. In een speciaal decor kon je tussen griezelige taferelen een enge foto als herinnering maken. Voor de allerkleinsten was er het piratenspringkasteel waar ze zich voor of na de tocht konden uitleven.

Zonder de hulp en steun van de gemeente Overpelt, tal van sponsors, honderd vrijwilligers en zonder de fantastische opkomst was het grote succes van deze vijfde editie echter niet mogelijk geweest. Via deze weg willen de organiserende jongeren daarom ook al deze mensen van harte bedanken. Hopelijk tot volgend jaar voor een nog spannendere tocht!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer