Direct naar artikelinhoud

Titelverdediger Djokovic maakt indruk op US Open

Novak Djokovic aast bij de US Open nog altijd op zijn tweede titel. Donderdagnacht versloeg hij de Argentijn Juan Martin del Potro met opvallend gemak. Djokovic won in drie sets: 6-2, 7-6, 6-4.

Del Potro schudde af en toe mismoedig het hoofd in zijn kwartfinale tegen Djokovic. Hoe hard en goed geplaatst de Argentijn de ballen ook over het net sloeg, zijn Servische tegenstander slaagde erin te retourneren. "Het valt niet mee als er een krijger tegenover je staat die een antwoord heeft op zelfs jouw beste wapens. Hij was te goed voor me", zei Del Potro na zijn nederlaag.

Djokovic plaatste zich door zijn zege voor de halve finales in New York. De titelverdediger was de eerste om te zeggen dat de cijfers op het scorebord een bedrieglijke overmacht weergaven. "Het was veel spannender dan de score doet vermoeden. Ik ben heel blij dat ik door ben. Vooral in de tweede set had ik geluk. We speelden ongelofelijke rally's en ongelofelijke punten", zei de 25-jarige Djokovic.

De Serviër heerste vanaf de baseline. Hij sloeg 84 procent van zijn eerste service in, noteerde in totaal 43 winners en dreef Del Potro tot wanhoop door vrijwel alles terug te slaan. "Hij gaat steeds beter spelen en is voor mij de favoriet om het toernooi te winnen", zei Del Potro.

Djokovic treft in de halve finale de Spanjaard David Ferrer, die in zijn kwartfinale van de Serviër Janko Tipsarevic won. De nummer vier van de plaatsingslijst kreeg pas na ruim 4,5 uur tennis Tipsarevic op de knieën. Een tiebreak in de vijfde set bracht uiteindelijk de beslissing: 6-3, 6-7, 2-6, 6-3, 7-6.

mannen, kwartfinales: Djokovic (Ser/2) - Del Potro (Arg/7) 6-2, 7-6, 6-4, Ferrer (Spa/4) - Tipsarevic (Ser/8) 6-3, 6-7, 2-6, 6-3, 7-6.

Dubbelspel, finale: Bryan/Bryan (VS) - Paes (Ind)/Stepanek (Tsj) 6-3, 6-4.