Studentenclubs komen met eigen doopcharter

© wdk

De Leuvense studentenclubs willen een eigen doopcharter lanceren. Na het overlijden van een student tijdens de doop van studentenclub Reuzegom drong de KU Leuven erop aan om een gezamenlijk charter te ondertekenen. De vrouwenclubs deden dat al snel, maar het Seniorenkonvent – de organisatie die de mannenclubs overkoepelt – deed dat niet. Het komt nu met een eigen charter op de proppen dat al ongeveer de helft van de 28 clubs en overkoepelende gilden zou hebben ondertekend. Maandag willen ze het document online zetten en aan de rector overmaken.

jsw

“Wat er bij de doop bij Reuzegom is gebeurd, heeft ons wakkergeschud”, zegt Arthur Heymans van studentenvereniging KVHV-Leuven. “We wilden niet zomaar reageren met een loze handtekening. We hebben werk gemaakt van een charter dat een heel breed draagvlak zal hebben.”

LEES OOK. Studenten die hun eigen doopcharter schrijven? Dat zien unief en stad niet zitten: “Er zijn genoeg kansen geweest”

Maar de kans dat er een tweede charter zal komen, speciaal voor die clubs, is klein. “Maandag zit de rector met de vertegenwoordigers van de clubs samen, maar hij heeft al gezegd dat er maar één charter is”, zegt Sigrid Somers, woordvoerster van de KU Leuven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen