“De ouders van Kim De Gelder hebben ook gewaarschuwd voor hun kind hé”

Kinderen die duivelse stemmen horen, die zichzelf willen vernietigen, die met een bijl naar school vertrekken. Omdat ze ziek zijn. Maar geen van de 523 bedden in de Vlaamse kinderpsychiatrie wordt ‘s morgens voor hen opgemaakt. Het zou niet mogen zijn, maar het is wel zo. Vier moeders over hun kind dat doodziek is, maar in de wachtrij staat.

28 reacties

  • Liza Robyn

    5 jaar geleden
    Wat een verhaal, ik leef mee met de familie en hoop dat ze snel een oplossing vinden.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Iemand die in een verkeerde habitat zit, verliest doorgaans alle empathie. Misschien eens zo'n kind in een totaal andere habitat plaatsen. Met andere habitat bedoel ik een afwezigheid van te veel prikkels, andere mensen die zelfs de moedertaal van het kind niet spreken, een dominante natuur. Brandstichting, zelfmutilatie en 'hoofden afhakken' zijn SOS-signalen. Zo'n kind hoort misschien thuis bij een kudde schapen, enkele herdershonden en een herder.
  • Svetlozar Dyankov

    5 jaar geleden
    Als zij niet weten wat er aan de hand is met het kind, kunnen zij mischien een SPECT scan maken van de activiteiten van de hersenen. In het boek "Change your brain, change your life" van Daniel Amen, zijn er veel voorbeelden voor mensen met zware problemen die oplossingen vinden via de scans.
  • Peggie Van Audenhove

    5 jaar geleden
    De ouders van Kim DG trokken al aan de alarmbel lang voordat hij de verschrikkelijke feiten pleegde maar niemand wou naar hen luisteren. Ze vroegen toen al om hem op te nemen maar kregen geen gehoor.En we weten allemaal wat de gevolgen waren.Een zoveelste bewijs dat er in dit land een serieus probleem is op vlak van instellingen en psychiatrische hulp voor wie hier dringend nood aan heeft.Hebben de ouders al eens gekeken of hun meisje in NL misschien terechtkan? Sterkte aan het ganse gezin.
  • Severien De smedt

    5 jaar geleden
    Zou heel graag met deze mensen in contact komen, hun verhaal zou het mijne kunnen zijn. Ik heb ook een kind met al deze trekken en stuit al jaren op onbegrip en gebrek aan hulp. Sommigen beschuldigden ons er zelfs van dat ze door toedoen van de ouders zo was. :'-( terwijl de problemen er van dag 1 zijn