Na zonneschijn komt regen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het kwik loopt deze middag op tot 18 graden in het centrum van het land, met veel zon en af en toe wat wolkenvelden. Vannacht komen er echter lokale buien opzetten, waarna ook morgen de dag regenachtig begint, meldt het KMI. Vandaag is het zacht met mooie zonnige perioden en enkele wolkenvelden. Die laatste worden in de loop van de namiddag talrijker, maar het blijft wel droog. De temperaturen lopen op van 14 à 16 graden aan zee en in de Ardennen en tot 18 graden in het centrum. Vanavond begint helder en droog, maar daarna komt de bewolking opzetten en kan er na middernacht in Vlaanderen een lokale bui vallen. De minima schommelen tussen 2 en 7 graden.

Zondag begint nat: een zwakke regenzone trekt traag van het centrum naar het zuiden van het land. In het noorden wordt het al snel droger en krijgen we ook brede opklaringen. De temperaturen nemen een kleine duik: aan zee wordt het hooguit 11 graden, in het centrum bereikt het kwik 13 graden. In Belgisch Lotharingen blijft het wel zacht, met temperaturen tot 17 graden. Zondagnacht opklaringen en droog weer, bij minima tussen 0 en 5 graden.

Maandag nemen we een koude start, waarna de temperaturen wel weer tot 16 graden klimmen. Het wordt droog en zonnig.

Vanaf dinsdag krijgen we wisselvallig weer, met in de loop van dinsdagnamiddag intensere buien en lokaal kans op een donderslag. De temperaturen schommelen dan tussen 12 en 15 graden.

Ook woensdag en donderdag wisselvallig met voorjaarsbuien en temperaturen rond 10 à 12 graden.

Vanaf vrijdag komt er mogelijk een lichte verbetering, waarna de maxima zaterdag opnieuw richting 15 graden stijgen. Het blijft dan ook grotendeels droog bij afwisselend zon en wolken.

bron: Belga