VTM Nieuws
Volledig scherm
© VTM Nieuws

Brandweer steeds vaker opgeroepen voor brandende elektrische wagens

Brandweerkorpsen in ons land moeten steeds vaker autobranden blussen bij hybride en elektrische wagens. Dat meldt VTM Nieuws. Het gaat vaak om hevige en moeilijkere autobranden. Dat betekent ook dat er nieuwe technieken moeten worden aangeleerd.

16 reacties

  • Els Pauwels

    5 jaar geleden
    je moet eens naar eender welke fietsenhandelaar gaan, en vragen hoeveel aanvragen tot herstelling ze krijgen bij elektrische fietsen :) dit is bij de auto's net zo. een grote hoop rommel dat niet op punt staat is het
  • Els Pauwels

    5 jaar geleden
    mijn volgende wordt een mini country man uiteraard diesel
  • Albert Hendrix

    5 jaar geleden
    Ha dat is logisch ,hoeveel rijden er van rond in Belgie een paar duizend;er zijn miljoenen op fossiele brandstof.Hoe komt het dat ze nu niet percent gewijs dit vermelden.Ze willen echt die dure auto's door ons strot jagen .Als dit met een andere wagen zou gebeuren ,hij was al van de markt gehaald .Zie maar eens naar die Mercedes A indertijd wat gewag hebben ze daar niet van gemaakt omdat het dak niet stevig genoeg was bij een koprol.
  • Leo Mariën

    5 jaar geleden
    Dit is een fundamenteel probleem maar wordt pas verteld als de ongevallen gebeuren. Reden, in accu's gebruikt men zeldzame materialen als lithium of kobalt. Bij brand smeult het vuur na blussen verder zoals een veenbrand. Alles draait om geld, politiek en de macht van nieuwe lobby's. Ik kijk meer uit naar de nieuwe diesel die voldoet aan 1/10 van de norm 2020. Het realisme in het klimaat is ver weg.
  • marc daneels

    5 jaar geleden
    Elektrische autovoertuigen staan nog in hun kinderschoenen maar worden ons zo vlug mogelijk opgedrongen en waarvan komt de electriciteit?