© BELGA

Man blaast positief tijdens alcoholcontrole… en kruipt meteen daarna weer achter het stuur

De lokale politie Mechelen-Willebroek hield afgelopen weekend weer alcoholcontroles en controle op drugs in het verkeer. In totaal werden zaterdag en zondag 1.071 ademtests afgenomen. 50 bestuurders testten positief.

jtp

Een gecontroleerde bestuurder bleek 1,7 gram promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man moest zijn rijbewijs voor 15 dagen afgeven. Na de controle stapte de man echter weer achter het stuur en reed hij weg. Hij kon snel tegengehouden worden door de politie.

Hij krijgt ook een extra proces-verbaal omdat hij met zijn wagen reed nadat zijn rijbewijs al werd ingetrokken. Daarop staan extra zware straffen op. Zijn wagen werd ook getakeld en blijft 15 dagen op de terreinen van de takeldienst staan. De kosten daarvan zijn ook voor de man.

In totaal werden tien rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Een bestuurster bleek 2,1 pro mille alcohol in haar bloed te hebben, terwijl ze slechts een voorlopig rijbewijs had. Ze had ook geen L-teken aan haar achterruit bevestigd.

Foutief geparkeerd

Eén bestuurder moest zijn rijbewijs zes uur afgeven na een postieve controle. Na zes uur reed hij - met zijn wagen - naar het politiekantoor om zijn rijbewijs terug op te halen. De man parkeerde zijn wagen op de koop toe foutief op de parking, op een plaats die voorbehouden was voor politievoertuigen, vlak voor de ingang van het kantoor.

De man legde een tweede alcoholcontrole af en bleek nog meer positief te blazen dan bij zijn eerste controle. Hij kreeg hiervoor een tweede proces-verbaal met opnieuw een rijverbod van zes uur.

In totaal moesten vijftien bestuurders hun rijbewijs inleveren voor een periode van 6 uur.

Er werden ook gerechtelijke controles uitgevoerd. Een persoon bleek 145 gram cannabis bij zich te hebben, alsook 1.120 euro cash geld. Hij werd gearresteerd en ter beschikking gesteld van het parket. De drugs, het geld en betrokkene zijn voertuig werden in beslag genomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER