Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

“Als mijn zoon Louis (7) krijsend op de grond ligt, denken mensen: ‘Bij mij zou het niet waar zijn’. Zo simpel is het niet.”

Zie je morgen iemand lopen met zijn T-shirt achterstevoren én binnenstebuiten aan, dan zit de oproep van Iene en haar autistische zoon Louis (7) uit Balen daar voor iets tussen. Op Wereldautismedag wil ze met de actie aanzetten tot meer begrip voor de stoornis. “Zelfs vrienden en familie denken soms ten onrechte dat we gewoon niet streng genoeg opvoeden.”

23 reacties

  • Afra Van Heusden

    5 jaar geleden
    Voila! 3 blije kindjes hier, die hun jurk en t-shirt binnenstebuiten en achterste voren aan hebben. :D
  • Kris Cappon

    5 jaar geleden
    Al tal van verschillende keren heb ik ouders met kind(je) autisme aandoening gezien, voor die ouders is her echt niet simpel zomaar op stap te gaan,een restaurant te doen ,te lang wachten.als je kind moeilijk doet dan worden de ouders bekeken zal wel slechte opvoeding zijn. 'NiETS is minder waar,dag in dag uit elke dag stoten die mensen tegen onbegrip. Respect!En nu vooral hopend er hulp van de overheid komt echt werk van maakt !
  • Daniël Geelhoed

    5 jaar geleden
    Leven met autisme in huis is heel zwaar, en elke dag wordt je geleefd door de situatie. Je staat continu op scherp voor mocht er iets gebeuren. Geen speelafspraakjes, want dat werkt moeilijk met klasgenootjes uit het bijzonder onderwijs. En ja, met meer kinderen, meerdere scholen. Dagen dat hij zo overprikkeld is, dat er ook even geen school is. Moeder zou graag een job hebben, maar geen werkgever die je wilt hebben tijdens schooluren en de onzekerheid. En bovenal, een verstoorde energiebalans.
  • Lowi Verborgt

    5 jaar geleden
    En zo vinden ouders altijd iets anders uit om te verdoezelen dat ze gefaald hebben in hun opvoedende taak.
  • Leo Schepers

    5 jaar geleden
    Zelfs de beste specialisten weten maar amper iets over de oorzaken en behandeling van autisme. En toch zijn er hier altijd die het beter weten en denken dat je autisme kan oplossen door wat minder voor de computer te zetten, strenger te zijn of 'een paar pedagogische tikken' te geven. Daar word ik zo moe van.