Mogelijk onweer en rukwinden op komst

© KMI

Het KMI verwacht de komende dagen veel regen en wind, dinsdag en woensdag zijn lokaal zelfs een onweer mogelijk.

jvh

Dinsdag krijgen we een wisselvallige dag met zwaarbewolkte perioden, en slechts enkele korte opklaringen. In de loop van de dag valt er af en toe regen, later op de dag kunnen die buien lokaal zelfs gepaard gaan met onweer. De maxima schommelen rond 13 graden in het centrum van het land. De wind waait eerst zwak tot matig, maar tijdens de buien zijn rukwinden rond 60 km/ h mogelijk.

Ook dinsdagnacht blijft het wisselvallig met regen en buien. Later worden de buien minder talrijk en zijn er af en toe opklaringen. In de Hoge Venen krijgen de buien soms een winters karakter. De minima schommelen tussen 2 en 6 graden.

Woensdag bereikt onstabiele en frissere maritieme lucht onze streken. Het wordt zwaarbewolkt met voorjaarsbuien, die in de namiddag vergezeld kunnen zijn van een donderslag. Er is winterse neerslag mogelijk op de Ardense hoogten. De maxima schommelen tussen 5 graden op de Hoge Venen en 9 of 10 graden in Vlaanderen. ‘s Nachts is lokaal lichte vorst mogelijk. Op veel plaatsen vriest het dan aan de grond.

Donderdag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. Het KMI verwacht nog enkele lokale buien maar vaak is het droog. De maxima schommelen tussen 4 graden op de Ardense Hoogten en 10 graden in Vlaanderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen