Direct naar artikelinhoud
Start-ups

Start-up Deliverect haalt 3 miljoen euro op: “Wat e-commerce deed met winkelen, zullen bezorgingsplatformen doen met de horeca”

Zhong Xu en Jan Hollez van start-up Deliverect halen 3 miljoen euro op.Beeld RV

Negen maanden na de oprichting halen Zhong Xu en Jan Hollez van start-up Deliverect 3 miljoen euro op. Hun slim kassasysteem maakt het voor restaurants gemakkelijker om maaltijddiensten zoals Deliveroo en Uber Eats te integreren in hun werking. “Met dit geld kunnen we ons internationaal team uitbouwen.”

Dankzij maaltijddiensten zoals Deliveroo en Uber Eats is de capaciteit van heel wat restaurants toegenomen. Ze zijn niet meer beperkt tot het aantal plaatsen in hun eetzaal. Die nieuwe opportuniteiten brengen ook uitdagingen met zich mee: hoe houd je het overzicht op alle bestellingen en zorg je ervoor dat iedereen op tijd zijn eten krijgt?

Zhong Xu en Jan Hollez ontwikkelden software die alle verschillende diensten integreert in een gebruiksvriendelijk kassasysteem. Restaurants die Deliverect gebruiken, kunnen hun verschillende onlinemenu’s wijzigen vanuit één interface. De software helpt restauranteigenaren met het beheren van onlinebestellingen. Het wordt ook gemakkelijker om voorraden in de gaten te houden en onlineverkoopresultaten te rapporteren.

Twee merken, een keuken

Het systeem is ook perfect voorzien om zogenaamde cloud kitchens uit te bouwen. Dat zijn keukens die vanaf één plek onder verschillende merken maaltijden verdelen. Wie vandaag eten bestelt bij Lucy Chang of Rice ‘N Roll bestelt eigenlijk in dezelfde keuken. “Wat e-commerce deed met winkelen, zullen bezorgingsplatformen doen met de horeca”, en daar is Deliverect het ideale platform voor volgens Xu.

Deliverect wil het geld gebruiken om zijn internationaal team uit te breiden. “Wij hopen ambitieuze, ondernemende ontwikkelaars en de beste marketing & sales-mensen aan ons te binden om te kunnen voldoen aan de internationale vraag”, zegt Xu.