Juan Guaidó kan niet meer rekenen op zijn parlementaire onschendbaarheid.
Volledig scherm
Juan Guaidó kan niet meer rekenen op zijn parlementaire onschendbaarheid. © EPA

Venezolaanse oppositieleider Guaidó is parlementaire onschendbaarheid kwijt en kan nu opgepakt worden

De Grondwetgevende Vergadering in Venezuela, die de regering trouw is, heeft de parlementaire onschendbaarheid van de zelfverklaarde interim-president Juan Guaidó opgeheven. Dat zegt de voorzitter van de assemblee, Diosdado Cabello, in Caracas.

7 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Het is niet omdat de VS en anderen zich klampen aan een oppositie, dat de oppositie daar blij mee is. Welke ideologie ook is niks waard als de mensen geen reële perspectieven kunnen koesteren.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Zo werkt dat in een dictatuur. Zelfs in Europa, Turkije, Spanje, Rusland, Syrië ...
  • Claude Broucker-Briké

    5 jaar geleden
    Maduro is de rechtmatige president. Die andere is eenfooraap van de USA...
  • bart Bollen

    5 jaar geleden
    Walter, oppositie ? Eerder een regelrechte poging tot staatsgreep. Waaom Stelt niemand de vraag waar die Guaido zo plotst uit het niets vandaan komt met uitnodigingen van het witte huis al op zak ? Enkel de intentie om vanuit de VS het land te destabiliseren en leeg te plunderen.
  • Walter Decock

    5 jaar geleden
    Het middel van elke dictator om oppositie monddood te maken, pak al hun grondrechten af of doe ze verdwijnen! Maduro is geen haar beter dan zijn voorganger en geeft geen sikkepit om zijn volk. Kijk maar eens grondig naar hun eigen vermogen en dat van hun "vriendjes" met voorbeeld Fidel Castro. Zelf badend in super luxe, voor het volk de restjes. En weten dat sommige partijen hier dit een lichtend voorbeeld noemen.