Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Twee mannen verdacht van plannen van aanslag op school in Frankrijk

In Frankrijk zitten twee mannen geboren in 1998 in voorhechtenis voor het plannen van een aanslag op een school. Ze werden vorige week maandag ingerekend na een onderzoek van de inlichtingendienst DGSI en vrijdag stelde een onderzoeksrechter hen officieel in verdenking van "terroristische bendevorming", zo bevestigde het parket van Parijs vandaag.

0 reacties

  1. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.
  2. Europees Parlement schorst medewerker (43) die voor China zou spioneren: “Aanval op Europese democratie”
    update
    5

    Europees Parlement schorst medewerker (43) die voor China zou spioneren: “Aanval op Europese democratie”

    Het Europees Parlement heeft medewerker Jian G., die is opgepakt om spionage voor China, met onmiddellijke ingang geschorst. De 43-jarige man werd vanochtend in de Duitse stad Dresden gearresteerd omdat hij wordt verdacht van spionage voor China Hij werkt sinds 2019 voor Maximilian Krah, die bij de komende verkiezingen voor het Europees Parlement lijsttrekker is van het radicaal-rechtse Alternative für Deutschland (AfD).