Het logo van KBC in Brussel.
Volledig scherm
Het logo van KBC in Brussel. © BELGA

Geldschieter Hezbollah was klant bij KBC

Onthullingen in de Afrikaanse pers over een geldschieter van de Libanese militie Hezbollah die in Antwerpen klant was bij KBC brengen de Vlaamse bank in opspraak. Dezelfde klant was ook een belangrijke fixer van de Gambiaanse dictator Yahya Jammeh. 

6 reacties

  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Of het nu Blefius is of KBC dat dat er niet toe.
  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    Dorine Dupon , dan is je dochter strafbaar. Heb ook 35 jaar in een bank gewerkt . Zulke info is verboden om vrij te geven ( ook al gaat het over insinuaties ) . Zelfs tegen familie. Verboden . Zij kan daarvoor onmiddellijk ontslagen worden.
  • Dorine Dupon

    5 jaar geleden
    @Patrick Peeters : alles ! Als jij een rekening opent bij een bank weet men alles van je; inkomen, gezondheidstoestand, eigendommen. Dat mag zolang ze die gegevens niet misbruiken. Als jij leent weten ze zelfs véél meer. Mijn dochter werkt bij een bank en die zegt dat het soms hallucinant is welke informatie over klanten beschikbaar is, dus men wist dat dit een crimineel was , dat moet men dus wel aangeven tenzij je er aan verdient !
  • Ivan Willems

    5 jaar geleden
    Waarom nu nog iets achterwege laten KBC? Als je toch niets te verbergen heb, kom dan naar buiten met exate bewijzen.
  • Paul Coudijzer

    5 jaar geleden
    Zoals de meeste banken hebben ze speciale regels voor het grote geld, als kleine burger wordt je aan gegeven bij de fiscus als je meer dan 10.000€ overschrijft , maar de drugsbaronnen die miljoenen versassen via de banken gaan vrijuit !!!!