Direct naar artikelinhoud

Hout vasthouden

Eén materiaal stak er met kop en schouders bovenuit in Kortrijk: hout was alomtegenwoordig.

Zowel Bram Boo als Stefan Schöning werkten met lokaal hout van Leysen: de vaste toeleverancier van kantoormerk Bulo. Schöning maakte een roeiboot en een kamerscherm voor het nieuwe merk Bosq, Bram Boo een bureau voor Bulo.

Zeitraum - een meubelmerk uit München - nam opvallend veel houten stuks mee naar Kortrijk: tafels, krukjes, stoelen en zelfs een kapstok.

Voor de productie van deze houten bureaustoel worden zowel een CNC-machine als tradtioneel handwerk gebruikt. Het is een ontwerp van de Bouroullec-broers voor Mattiazzi, een Italiaans familiebedrijf dat voor het eerst op Interieur stond.

De Loveseat van Ercol is en blijft een houten icoon. Naast klassieke houtsoorten zoals es, eik en notenhout is het bankje nu ook beschikbaar in vrolijke dégradé-versies.

Ook in het Oosten zijn ze dol op hout. De Japanse houten meubelfabrikant Karimoku New Standard stond dit jaar voor het eerst op Interieur. Daar toonden ze onder meer deze tafels en onderleggers van Scholten & Baijings. Karimoku werkt uitsluitend met duurzaam Japans hardhout zoals kastanje, eik en esdoorn.

Helaas niet te zien op Interieur, maar in de nieuwe Wrong for Hay-collectie zit een halfronde spiegel van gebogen beukenhout en een plankje van essenhout, steeds met gele of zwarte accenten.